Kayıtlar

kahve soslu brownie

Resim
tarifi daha önceden eklemiştim sadece kahve sosu ile sundum...

fındıklı hanımeller :)

Resim
Malzemeler: 200 gr margarin 100 ml sıvıyağ 1 yumurta 200 gr pudra şekeri 1 çay kaşığı kabartmatozu vanılya 100 gr ince kırılmış fındık un göz kararı Yapılışı: un hariç tüm malzemeyi karıştırın un ekleyerek yumuşak bir hamur yapın serin yerde yarım saat dinlendirin. unlu zeminde merdane ile 1 cm. kalınlığında açın yuvarlak kalıplarla kesin yağlı kağıt serili tepsiye dizin önceden ısınmış 190 derecedeki fırında pişirin. not : üzerine piştikten sonra çikolata gezdirebilirsiniz.

üzümlü pastane keki

Resim
malzemeler: hamur: 500 gr un 150 gr pudra sekeri 2 yumurta 250 gr margarin 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı kuru üzüm vanilya üzerine: yumura sarısı yapılışı: tüm malzemeyi karıştırın bu olculerle hamur tam kıvamında oluyor sonradan un eklemeyin. yarım limon iriliğinde parçalar alın ıstedıgınız seklı verın uzerıne yumurta sarısı surun onceden ısınmış 200 derecedekı frında kızarana kadar pişirin. bu tarif daha önce paylaştığım karadeniz kurabiyesini andırıyor her ikiside muheşem lezzet.

gülen parfeler :)

Resim
herkese mutlu hafta sonları . :) blogumu fazla güncelliyemiyorum işerin yoğunluğundan, farklı tarif ve sunumlarla görüşmek üzere herkese sevgiler... limonlu parfe tarif burda 

çikolata soslu panna cotta

Resim
Malzemeler: 1 litre sıvı krema 200 gr şeker 200 ml süt 2 pake vanilya 5 adet yaprak jelatin arzu edilirse 1 tatlı kaşığı kanyak vb. Yapılışı: krema,süt,şeker karışırılır. tencereye alınır. orta ateşte 80 derecede kaynama noktasına getirilmeden hafif el yakacak şekilde ısıtılır. yaprak jelatin soğuk suda bekletilir ve yumuşatılır. suyu süzülür benmari eritilir sıcak karışıma hemen eklenir karıştırılır. vanilya eklenir karıştırılır kalıplara pay edilir 1 gece normal dolapa dinlendirilir. servis edilecegi zaman kalıplardan cıkarılır soslarla vb. ile sunulur. not:  içerisine sade değil erimiş bitter, meyve sosları ve kahve eklenerekte yapılıabılınır. panna cottayı jelatın mıktarını 2 yapraga dusurulerek yapılabılınır. bu sekilde yapılırsa kalıplara degıl bardaklara pay edılır ve soguyunca soslarla servıs yapılır. su sekılde.

kakaolu haşhaş tatlısı ... iyi bayramlar...

Resim
haşhaş tatlısı tarifi...

iftar şöleni

Resim
Raşit Akçakoca, Banu Kırmızıgül, Ünsal Yamaç Mutfak şefi Ünsal Yamaç yönetiminde sous şef Raşit Akçakoca, soğuk şefi Hasan Demirtaş ve patiseri şefi Banu Kırmızıgül konuklarına en güzel yemekleri sunmak için çalışıyorlar. krem brule