Kayıtlar

çalı pasta

Resim
muss kremalı çalı süslü adet pastalar

vişneli turta-2

Resim
Vişneli turtayı küçük kalıplarda hazırladım sundum. Tarifi burda

maket pasta

Resim
maket pasta kış bitmeden çiçekler açtı

profiterol

Resim
profiterol tarif 

pasta çeşitleri

Resim
tiramisu  limonlu cheesecake muss pastalar

notalı adet pastalar

Resim
Adet pastalar yapıp kenarlarını çikolata şeritleri ile kapladım. Bitter kuvertür ile hazırladığım nota şekli verdiğim çikolatlarla süsledim..

limonlu parfe

Resim
Malzemeler: 500 ml süt kreması 80 gr şeker 4 yumurta sarısı 4 bütün yumurta 2oo gr şeker 4 adet yaprak jelatin yarım limon suyu 2 limon rendesi Yapılışı: krema ve şeker çırpılır yoğun bir kıvama getirilir. 4 bütün yumurta sarısı, 4 bütün yumurta ve şeker kaynayan suyun üzerinde benmari şekilde mikserle koyulaşana ve şeker eriyene kadar çırpılır jelatin soğuk su dolu bir kaba alınır yumuşaması beklenir. yumuşamış jelatinlar büyük bir cezveya alınır benmari usulu eritilir. krema yumurta karışımı ve jelatin karıştırılır .limon suyu ve kabuğu eklenir karıştırılır  istediğiniz kalıplara doldurulur  derin dondurucuda bir gece bekletilir servis yaparken limon sos ile süslenir. not: kivi, portakal vb meyvelerlede yapabilirsiniz