Kayıtlar

limonlu parfe

Resim
Malzemeler: 500 ml süt kreması 80 gr şeker 4 yumurta sarısı 4 bütün yumurta 2oo gr şeker 4 adet yaprak jelatin yarım limon suyu 2 limon rendesi Yapılışı: krema ve şeker çırpılır yoğun bir kıvama getirilir. 4 bütün yumurta sarısı, 4 bütün yumurta ve şeker kaynayan suyun üzerinde benmari şekilde mikserle koyulaşana ve şeker eriyene kadar çırpılır jelatin soğuk su dolu bir kaba alınır yumuşaması beklenir. yumuşamış jelatinlar büyük bir cezveya alınır benmari usulu eritilir. krema yumurta karışımı ve jelatin karıştırılır .limon suyu ve kabuğu eklenir karıştırılır  istediğiniz kalıplara doldurulur  derin dondurucuda bir gece bekletilir servis yaparken limon sos ile süslenir. not: kivi, portakal vb meyvelerlede yapabilirsiniz

sufle - sıcak çikolatalı kek

Resim
Sufleyi küçük porselen kalıplarda yapabilirsiniz veya alüminyum folyo kalıplarda pişirebilirsiniz.  Dondurma eşliğinde sunulursa lezzeti bir başka oluyor.. Malzemeler: 250 gr tereyağı 250 gr bitter çikolata 5 bütün yumurta  ayrıca 5 yumurta sarısı toplam 10 yumurta  65 gr şeker 125 gr un vanilya Yapılışı: tereyağı kenarları yüksek bir tencerede eritilir ama yakılmaz kokusu çıkmasın. erimiş sıcak tereyağının içine küçük parçalara doğranmış bitter çikolata eklenir ocağın altı kapatılır tereyağın sıcağı ile çikolata erir ara sıra karıştırılır. ılık hale getirilir yumurtalar ve şeker 5 dakika mikser ile çırpılır ılık çikolata karışımına eklenir karıştırılır. un ve vanilya ilave edilir karıştırılır yağlanmış küçük kalıplara eşit miktarda pay edilir fazla doldurulmaz yoksa kalıptan çıkarılırken dağılabılır 1/4 miktar yeterli önceden ısınmış 180 derecedeki fırında 15 dakika pişirilir sıcakken servis tabağına ters çevrilir. aliminyum folyo kalıp    ...

aşure zamanı geldi

Resim
Aşure ,  Hicri takvime  göre Muharrem aynının onuncu günü yapılan tatlıdır. İslami inanca göre Muharrem ayının onuncu günü, Nuh'un  Büyük Tufan 'dan sonra karaya ayak bastığında elinde kalan son malzemelerle bu tatlıyı yapmıştır. Temel olarak su,  buğday ,  nohut ,  toz şeker , kurufasulye ,  pirinç  kullanılarak yapılır. Süsleme amacı ile  ceviz ,  çam fıstığı ,  badem ,  nar ,  susam  ve  tarçın  gibi kuruyemiş, meyve ve baharatlar kullanılır. Kalbiniz hangi güzel şey için çarpıyorsa her doğan güneş size onu getirsin. tarifi burada  

çikolatalı parfe

Resim
Malzemeler: 500 ml süt kreması 70 gr şeker 4 yumurta sarısı 4 bütün yumurta 2oo gr şeker 4 adet yaprak jelatin 300 gr benmari erimiş bitter çikolata Yapılışı: krema ve şeker çırpılır yoğun bir kıvama getirilir. 4 bütün yumurta sarısı, 4 bütün yumurta ve şeker kaynayan suyun üzerinde benmari şekilde mikserle koyulaşana ve şeker eriyene kadar çırpılır jelatin soğuk su dolu bir kaba alınır yumuşaması beklenir. yumuşamış jelatinlar büyük bir cezveya alınır benmari usulu eritilir. krema yumurta karışımı ve jelatin karıştırılır en son erimiş çikolata eklenir tekrar karıştırılır. istediğiniz kablara doldurulur veya kalıpşara erin dondurucuda bir gece bekletilir servis yaparken çikolata sos ile süslenir.

tiramisu-3

Resim
müşterilerin çok sevdiği tiramisu, severek yapıyorum... Malzemeler: 400 gr labne 500 gr çırpılmış krema 9 yumurta sarısı 300 gr şeker 3 yaprak jelatin - iki pat kakaolu pandispanya veya kedi dili - 2 çorba kaşığı nescafe - 5 cc - 1 çorba kaşığı badem likörü ve kanyak - eklemeyedebilirsiniz ama orjinali bu Yapılışı: şeker ve yumurta sarılarını mikserle beyazlayana kadar çırpın şekerin erimesi için benmari usulu çırpın derim alttan kaynayan sıcak buharda bu işlemi yapabilirsiniz. kremayı yoğunlaşana kadar çırpın labne peyniri ayrı bir kapta çırpın çırpılmış şekerli yumurta sarısını, kremayı ve labneyi karışrırın. yaprak jelatinleri soğuk suda ıslayın yumuşayınca orta büyüklükteki cezveye alın üzeri biraz geçecek kadar su ekleyin benmari usulu jelatinleri eritin tiramisu karışımına dökün karıştırın. - bir kapta nescafeyi 1 su bardağı sıcak su ve 4 çorba kaşığı şekerle eritin ılıyınca alkolleri ekleyin ve karıştırın pandispanyayı bolca ıslayın. tiramisu  karı...

çikolatalı puding

Resim
Malzemeler: 1 litre süt 250 gr şeker 50 gr buğday veya mısır nişastası 50 gr kakao 1 paket vanilya 200 gr rendelenmiş bitter çikolata Yapılışı: süt ve şeker bir tencerede karıştırılır ve kayantılır. ayrı bir kapta nişasta kakao 1,5 su bardağı su ile açılır eritilir. kaynayan şekerli süte tel çırpıcı ile karıştırılarak eklenir, bir iki taşım kaynatılır. içine vanilya ve çikolata eklenir karıştırılır eriyince hazırlanmış kaselere puding eşit miktarda dökülür soğuyunca dolapta bir iki saat bekletilir süslenerek servis yapılır.

mereng kremalı dilim pasta

Resim
Malzemeler: sade pandispanya; iki ince pata ayrılmış mereng: 4 yumurta akı 2 çay bardağı toz şeker krema: 400 ml krema 1 çay bardağı toz şeker 1,5 çorba kaşığı toz jelatin vanilya Yapılışı: mereng yapımı: oda ısısına gelmiş yumurta akını temiz kuru bir çırpma kabına alın mikserle çırpın şekeri ara ara ekleyerek çırpmaya devam edin yoğunlaşsın koyu kıvama gelsin. krema: ayrı bir kapta kremayı 1 çay bardağı şekerle çırpın yoğunlaşınca kenara alın.mereng ve kremayı karıştırın vanilyayı ekleyin. orta boy bir cezvenin içine toz jöleyi ekleyin içine 1/2 çay bardağı kadar su ekleyin karıştırın kaynayan suyun  üzerinde benmari usulu jelatini cezvede eritin. mereng ve krema karışımına karıştırarak ekleyin. pandispanyanın bir patını kare 20-25 cm bir çemberli kalıba,borcama veya başka bir kenarlı kabın içine yerleştirin merengli kremanın yarısını dökün düzeltin. ikinci pandispanya patını kremanın üzerine serin kalan merengli kremayı dökün düzeltin. derin dondurucud...