Kayıtlar

Türkiye'nin en büyük mutfak kütüphanesini kuruyoruz.

Resim
TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MUTFAK KÜTÜPHANESİ PROJESİ İÇİN KATKILARINIZI BEKLİYORUZ. MENGEN ANADOLU AŞCILIK MESLEK LISESI MUTFAK KÜTÜPHANESINE BAGIŞ KAMPANYASI Türkiye'de yine bir ilke imza atıyoruz. Türkiye'nin en büyük mutfak kütüphanesini kuruyoruz. Her geçen gün devlet ve özel sektör desteğiyle imkanlarını artırdığımız, kalite çıtasını sürekli yükselttiğimiz okulumuz için yeni projeler için start verdik. Projemiz Nedir? Şu anda Türk Mutfak Kültürüne köklü katkılar sağlayacak dev bir projeye imza atıyoruz. Türkiye’nin en büyük mutfak kütüphanesini kuruyoruz. Osmanlı ve Türk mutfağından eserler başta olmak üzere Dünya mutfaklarını da kapsayabilecek bir kütüphane için kolları sıvadık. Hedefimiz odur ki, bir gün gelecek Türkiye’de mutfak sanatları, gastronomi ve yemek kültürü adına yapılabilecek araştırmalar için kütüphanemiz birinci derecede kaynak olacak, ciddi çalışmalar için birinci derecede adres teşkil edecektir. Neler yapılacak? Kütüphanemizi oluşturacak ...

portakallı alacalı kek

Resim
   Portakallı şifon kekin tarifi ile yaptım, sadece kekin hamurunu hazırladıktan sonra hamuru ikiye ayırdım. Ayırdığım kek hamurunun birine yarım paket Dr. oetker çikolata sosunu toz halinde ekledim karıştırdım. Yağlanmış kek kalıbına ince kıyılmış fındık içi serptim, sade kek karışımının tamamını kalıba döktüm, çikolata soslu kek karışımını üzerine döktüm çatalla biraz karıştırdım. Önceden ısınmış 180 deecede 45 dakika pişirdim...

frambuazlı çikolatalı pasta

Resim
Bayram tatili evdeki kardeşlerime yaradı ne istedilerse yaptım :) Mert; frambuazlı pasta, kızım Gökşin; çikolatalı istedi bende ortaya karışık frambuazlı çikolatalı pasta yaptım. Artık tatil bitti işe devam. Benim kaderim yemek ve pasta yapmak :) çok güzel bir kader :) Malzemeler: kakaolu pandispanya tarif burda beyaz pasta kreması burda çikolatalı ganaj : 200 gr bitter 200 ml krema ayrıca: 1 paket çikoltalı kremşanti 1 su bardağı süt 2 su bardağı frambuaz ıslatma şurubu: yarım çay bardağı acıbadem likörü 2 çorba kaşığı karo hepsi 1/2 su bardağı ılık su ile karıştırılır. arzu ederseniz şekerli süt ile ıslatın. Yapılışı: pandispanyalar bir gün önceden pişirilir dinlendirilir. Kremalar hazırlanır, pandispanyalar 4 pata ayrılır. Pandispanyaların her katına 1 çorba kaşığı çikolatalı kremaşanti sürün frambuazla doldurun ve 2 çorba kaşığı beyaz kremadan ekleyin sürün düzeltin diğer patları eklereken pastaya aynı işlemi yapın. patları üst üste koyarken mutlaka 1 çorba kaşığı ıslatma şurubu i...

tahinli minik çörekler ve salepli paskalya çöreği

Resim
Sabah kahvaltısı için hazırladığım tahinli minik çörekler ve salep aromalı paskalya çörekleri. Paskalya tarifini daha öncede yapıp blogumda yayınlamıştım aynı hamurdan hazırladım sadece ek olarak içine 1 çorba kaşığı toz salep ekledim. Hamurun yarısını yumurtadan daha küçük yuvarladım ve merdane ile açtım, içlerine birer tatlı kaşığı tahin ve toz şeker ekledim yuvarladım rulo sardım. mayalayıp önceden ısınmış fırında pişirdim. Hayırlı bayramlar...

mutlu sağlıklı bayramlar

Resim

krema soslu makarna

Resim
Akşam hazırladığım peynirli krema soslu makarna... Malzemeler: 1 paket makarna sos için: 100 gr tereyağı 200 ml krema 3 çorba kaşığı peynir rendesi veya parmesan peyniri 1 küçük soğan 2 çorba kaşığı fesleğen Yapılışı: Makarna haşlanırken sos hazırlanır; Tereyağı bir tavada erititlir soğan incecik doğranır biraz yağda pişirilir. Üzerine krema ve peynir eklenir krema yoğunlaşana kadar orta ateşte pişirilir. İçine incecik kıyılmış fesleğen eklenir karıştırılır. haşlanmış makarna süzülür sosla karıştırılır. Arzu edilirse üzerine bol peynir rendesi ilave edilir. Bu sosun içine haşlanmış tavuk göğüsünü incecik kıyıp mantarlada hazırlayabilirsiniz.

labneli kuru meyveli kek

Resim
Cumartesi günleri evdeyim. Bende aileme ve sizlerle paylaşmak için kek hazırladım. Kekin içindeki kuru meyveleri rom veya vişne suyu ile 1 saat ıslatılacak ben acı badem likörü ile ıslattım. Meyvelere lezzet ve yumuşaklık veriyor. iyi hafta sonları... Malzemeler: 200 gr labne peynir 185 gr oda ısısında tereyağı 4 yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı un 1 paket kabartmatozu ve vanilya 1 su bardağı kuru meyve küçük doğranmış ( kurutulmuş: 1 çorba kaşığı kadar hepsi: yaban mersini, kavun, kivi, ananas ve portakal kabuğu) 1 su bardağı vişne suyu veya rom ve likör 1 çay bardağı ince dövülmüş fındık üzerine: pudraşekeri Yapılışı: krem peynir, yağ ve şeker 6-7 dakika mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpılır içine tek tek çırpılarak yumurtalar eklenir. un, kabartmatozu, vanilya, fındık, ve vşne suyunda 1 saat beklemiş suyunu çekmiş meyveler eklenir karıştırılır. yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökülğr düzeltilir önceden ısınmış 175 derecedeki fırında 40-45 dakika pişirilir. üze...