Kayıtlar

frambuazlı pasta

Resim
meyveli pastaları cok severim özellikle frambuazlı olanları. evde temiz ortamda yapılan pastalar baska lezzetli oluyor ve içinize siniyor. tavsiye ederim... Malzemeler: pandispanya için: 6 yumurta 6 çorba kasığı toz seker 3 çorba kasığı mısır nişastası 5 çorba kasığı un 1 tatlı kasığı limon suyu 1 çay kasığı kabartma tozu Yapılışı: yumurta sarılarını akını ayırın. aklarını 3 çorba kasığı seker ile kar beyazı olana kadır çırpın. baska bir kapta yumurta sarılarını 3 çorba kasığı toz sekerle 3 dakika iyice çırpın biraz yoğunlassın ve beyaza yakın renk alsın.yumurta sarısını akın ıçıne tahta kasıkla karıstırarak ekleyin biraz karıstırın.kabartmatozunu, unu ve nısastayı karıstırınikiye ayırın eleyerek ekleyin tahta kasıkla yavaşça karıstırın. dibi yağlanmıs kelepçeli 26 cm. kalıba dökun.165 derecede pisirin. 1.krema: 1 yumurta 2 çorba kasığı nişasta 1 çorba kasığı un 2 su bardağı süt 3 çorba kasığı seker vanilya 1 paket kremsanti Yapılışı: kremsanti harıç diğer malzemeler karıstırılır ve pi...

aynı hamur'dan üç ayrı kurabiye...

Resim
bademli kurabiye parıltılı kurabiye pötibör kurabiye nişastalı kurabiye hamuru ile üç ayrı sekilde kurabiye yaptım. bademli kurabiye hamurunu ayrı yoğurdum ve içine 2 çorba kasığı badem unu ekledim. küçük badem iriliğinde aldım badem sekli verdim. pistikten hemen sonra kakaolu tarçınlı ve pudra sekerli karısıma buladım herterafını. cok lezzetli oldu. çam ağacı kurabiyesinin üzerine Watson marka yenilebilir parıltılı pullar serptim piyasaya yeni çıkmış her rengi varmış bana sevgili arkadasım ışıl'ın hediyesi kendisine tesekkür ederim. üçüncü kurabiyemi pötibör kalıbı ile yaptım gökşin çok seviyor ama ençok çam ağaçlı kurabiye şekline bayıldı. Malzemeler: 200 gr margarin oda ısınıda 1 yumurta 1,5 çay bardağı pudraşekeri 1 çorba kasığı sıvıyağ 1 tutam tuz 1 paket vanılya 1 paket mısır nişastası un yapılışı: nişasta ve un harıç diğer malzemeler karıstırılır. önce nişasta eklenir yoğurulur. butünlesmesi için un ilave edilerek orta yumusaklıkta hamur yapılır. dinlendirilir. sekil verilir...

damla sakızlı çatal

Resim
bu lezzetli tarifi sık sık yaparım . ağızda dağılan nefis bir tadı var. damla sakızı ayrı lezzet veriyor. ama eklemeyedebilirsiniz... malzemeler: 3 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 200 gr margarin 1 çay bardağı seker 1 paket kabartma tozu 1 cay kasığı tuz 1 çay kasığı toz haline gelmis damla sakızı 1 çay kasığı mahlep aldığı kadar un üzerine: yumurta sarısı ve çörek otu Yapılışı: malzemeler hepsi iyice karıstırılır un ilavesi ile orta yumusaklıkta bir hamır yapılır ele yapısmayacak. 10 dakika dinlendirilir. sekil verilir. tepsiye dizilir. üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir. önceden ısınmıs 175 derecede pisirilir....

kestaneli pasta

Resim
bu pasta tarifinin en sevdiğim tarafı içersinde un olmaması. çokta lezzetli. pastanın bütün resmini çekemeden yeğenim ecem dilimlemis hemen yakaladım :)) tavsiye ederim.... Malzemeler: 3 su bardağı haslanmı içi çıkarılmıs kestane 1 su bardağı pudra şekeri 5 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya arasına: 200 ml. krema 3 çorba kasğı pudraşekeri üzerine: çikolata sosu: 3 çorba kasığı kakao 1 çorba kasığı nişasta 1 çorba kasığı un 4 çorba kasığı seker 3 su bardağı süt 1 paket bitter çikolata Yapılışı: haşlanmıs içi çıkarılmıs kestaneleri robotta pure haline getirin un gibi olsun. yumurta sarılarını akını ayırın. akını bir tutam tuz ekleyerek kar gibi olana kadar cırpın. kestane puresinin içine yumurta sarılarını ve pudra sekerini ekleyin mikserle cırpın iyice. yumurta akını ekleyerek tekrar karıstırın. yağlanmıs kelepceli kalıba dökun düzeltin. önceden ısınmıs 170 derecede pisirin. çıkarın iyice soğusun. 2 veya 3 pat ayırın. aralarına çırpılmıs süt kremasını sürün. önceden pisirilmis ve bir...

kıymalı pide

Resim
sabah kahvaltısı için kıymalı pide yaptım. odun fırınıda pisen pide kadar olmasada gayet lezzetliydi. bir dilim bile kalmadı. :)) Malzemeler: hamur için: 2 su bardağı su 20 gr yas maya veya 1 çorba kasığı toz maya 1 tatlı kasığı seker 1 tatlı kasığı tuz aldığı kadar un içine: 500 gr kıyma 3 soğan karabiber tuz veya istediğiniz iç üzerine: tereyağı Yapılışı: kıyma ve ince doğranmıs soğan tuz karabiber karıstırılır. isterseniz kıymayı biraz pisirebilirsiniz. hamur için: suyu icine mayayı tuzu ve sekeri alıp eritin un ilavesi ile hamuru yoğurun. 1 saat mayalayın. portakal iriliğinde alın unlu zeminde acın oval sekilde merdane ile içine kıymalı içten serin kapatın. acık pide için ortasını kapatmayın kenarlarını üç cm. kapatın. tepsiye yerlestirin önceden ısınmıs 200 derecede pisirin. çıkınca fırından tereyağı surun hertarafına... kalan hamurla poğaca yaptım..

portakallı ve limonlu cheesecake

Resim
kokusu ve tadı cok guzel oldu portakal ve limon çok yakıstı tavsiye ederim. kelepceli kalıbı 26 cm. kullandım ama ölçüler 22-23 cm kalıba daha uygun. Malzemeler: 1 büyük portakal 1 limon 200 gr süt kreması 300 gr süzme yoğurt 2 paket lapne peynir 4 yumurta 1 tutam tuz 1 su bardağı ve 2 çorba kasığı kadar seker 1 paket vanılya 1 tatlı kasığı un 1 tatlı kasığı nisasta altına: 1,5 paket eti burcak biskuvi 1 çorba kasığı tereyağı 1 çorba kasığı bal üzerine: karemel sosu veya meyve sosları. istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Yapılışı: biskuvileri rondodan geçirdim un gibi oldu . tavaya yağı ekledim eriyince balı ekledim biraz karıstırıp guzel kokusu cıkınca biskuvi tozunu ekledim tahta kasıkla cok az kısık ateste cevirdim. kelepceli kalıbın dibini folyo ile kapladım biskuvileri döktum iyice bastırdım duzelttim. baska bir kapta peyniri ve sekeri ekledim mikserle çırptım biraz. yumurtaları tek tek ekledim iyice çırptım. bir limon kabuğunu ve suyunu ekledim portakalın kabuğunu ekledim 1 çorb...

pastane poğaçası

Resim
Nefis bir tarif. Tereyağı kullanırsanız veya birma yağ dahada lezzetli oluyor. malzemeler: 250 gr tereyağı vb. orta yumusaklıkta olacak 1 çay bardağı sıvıyağ 42 gr yas maya daha guzel sonuç veriyor 1/2 su bardağı yoğurt 2 yumurta 1 çorba kasığı toz şeker 1 tatlı kasığı tuz aldığı kadar un içine: kasar vb. uzerine: 1 yumurtanın sarısı susam Yapılışı: un harıc tum malzemeler kaba alınır ve iyice birbirine karıstırılır. un ilavesi ile orta yumusaklıkta hamur yapılır. 10 dakika dinlendirilir. limon iriliğinde koparılır. elle acılır avuç buyukluğunde oval sekilde. kasar konur kabatılır sekil verilir. uzerine yumurta sarısı ve bol susama batırılır tepsiye dizilir. sıcak ortamda bir saat mayalanır. önceden ısınmıs 195 derecede pisirilir...