Kayıtlar

tahinli minik çörekler ve salepli paskalya çöreği

Resim
Sabah kahvaltısı için hazırladığım tahinli minik çörekler ve salep aromalı paskalya çörekleri. Paskalya tarifini daha öncede yapıp blogumda yayınlamıştım aynı hamurdan hazırladım sadece ek olarak içine 1 çorba kaşığı toz salep ekledim. Hamurun yarısını yumurtadan daha küçük yuvarladım ve merdane ile açtım, içlerine birer tatlı kaşığı tahin ve toz şeker ekledim yuvarladım rulo sardım. mayalayıp önceden ısınmış fırında pişirdim. Hayırlı bayramlar...

mutlu sağlıklı bayramlar

Resim

krema soslu makarna

Resim
Akşam hazırladığım peynirli krema soslu makarna... Malzemeler: 1 paket makarna sos için: 100 gr tereyağı 200 ml krema 3 çorba kaşığı peynir rendesi veya parmesan peyniri 1 küçük soğan 2 çorba kaşığı fesleğen Yapılışı: Makarna haşlanırken sos hazırlanır; Tereyağı bir tavada erititlir soğan incecik doğranır biraz yağda pişirilir. Üzerine krema ve peynir eklenir krema yoğunlaşana kadar orta ateşte pişirilir. İçine incecik kıyılmış fesleğen eklenir karıştırılır. haşlanmış makarna süzülür sosla karıştırılır. Arzu edilirse üzerine bol peynir rendesi ilave edilir. Bu sosun içine haşlanmış tavuk göğüsünü incecik kıyıp mantarlada hazırlayabilirsiniz.

labneli kuru meyveli kek

Resim
Cumartesi günleri evdeyim. Bende aileme ve sizlerle paylaşmak için kek hazırladım. Kekin içindeki kuru meyveleri rom veya vişne suyu ile 1 saat ıslatılacak ben acı badem likörü ile ıslattım. Meyvelere lezzet ve yumuşaklık veriyor. iyi hafta sonları... Malzemeler: 200 gr labne peynir 185 gr oda ısısında tereyağı 4 yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı un 1 paket kabartmatozu ve vanilya 1 su bardağı kuru meyve küçük doğranmış ( kurutulmuş: 1 çorba kaşığı kadar hepsi: yaban mersini, kavun, kivi, ananas ve portakal kabuğu) 1 su bardağı vişne suyu veya rom ve likör 1 çay bardağı ince dövülmüş fındık üzerine: pudraşekeri Yapılışı: krem peynir, yağ ve şeker 6-7 dakika mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpılır içine tek tek çırpılarak yumurtalar eklenir. un, kabartmatozu, vanilya, fındık, ve vşne suyunda 1 saat beklemiş suyunu çekmiş meyveler eklenir karıştırılır. yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökülğr düzeltilir önceden ısınmış 175 derecedeki fırında 40-45 dakika pişirilir. üze...

tuzlu kurabiye

Resim
Zaman buldukça Kibele Mutfağına tarif eklemeye devam edeceğim. Hafta sonu için yaptığım tuzlu kurabiye. Herkese sağlıklı iyi haftalar dilerim. Arkadaşlar ''kibele sofrasın'' da yayınladığım tüm tarifleri ''kibele'nin mutfağı'' bloguma yükledim. bilginize. Malzemeler: 200 gr tereyağı oda ısısında 1 yumurtanın sarısı 1/2 çay bardağı su 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı tuz ve şeker aldığı kadar un üzerine: 1 yumurta sarısı susam vb. Yapılışı: Tüm malzemeler karıştırılır aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapılır. 15 dakika dinlendirilir. istediğiniz şekillerde kurabiye yapılır. Tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir. Önceden ısınmış 185 derecede pişirilir. Not: tam 1 tepsi kurabiye oluyor az derseniz iki ölçü yapın. hamurda kabartmatozu yok eklemeyin daha güzel olur.

LİMON BAR

Resim
Limonlu bar genelde kalın dilimli olur. Kalın olmasını istemedim ve yarım ölçü yaptım, geniş kare bir tepside pişirdim, çokta lezzetli ve sunumu hoş oldu. Daha kalın olmasını istiyorsanız tarifi iki ölçü yapın yada bu tarifi kullanarak küçük kare bir tepsi kullanın. Malzemeler: 1- 1/3 bardak un 5 çay kaşığı açık kahverengi şeker veya normal şeker 8 çay kaşığı tuzlanmamış tereyağ, soğuk, 2 parçaya bölünmüş. 110 gr yeterli 4 büyük yumurta 1/2 çorba kaşığı vanilya özü veya iki paket vanilya 1- 1/2 bardak elenmiş pudra şekeri 3/4 bardak taze limon suyu 1 limonun suyu 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi Yapılışı: Fırını önceden 176 dereceye ayarlayın. Unu ve açık kahverengi şekeri karıştırın. Tereyağı, un karışımının içine atın ve tereyağı küçük topak şekilde görününceye kadar karışımı yavaş hareketlerle yoğurun. Karışımı, orta büyüklükte bir tepsiye eşit şekilde yayın. Spatula yardımıyla üzerini çizin. Fırının orta bölümüne yerleştirin ve altın rengine dönene dek, yaklaşık 20...

DÖNÜŞ

Resim
Bir yıllık ayrılıktan sonra tekrar Kibele'nin Mutfağındayım. İşlerimin yoğunluğundan dolayı, site ile ilgilenmek beni çok yormuş, iyice boşlamıştım. Şimdi işi bahane etmeyeceğim sizlere zaman buldukça yeni tariflerimi Kibele'nin Mutfağından vereceğim. Görüşmek üzere.