tag:blogger.com,1999:blog-2795422721500207122.post4852894263288718278..comments2023-11-02T18:10:17.061+03:00Comments on Chef Banu kırmızıgül: yeşil incir reçelibanu kırmızıgülhttp://www.blogger.com/profile/11911825608418912642noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-2795422721500207122.post-65772381390119919272012-06-21T15:05:12.814+03:002012-06-21T15:05:12.814+03:00Çok önemli bir şey söylemeyi unuttum.Erik reçeli y...Çok önemli bir şey söylemeyi unuttum.Erik reçeli yaparken aldığım tarifte su oldukça azdı.Erik suyunu salacağı için.O sırada bulaşığa dalınca seker karamelize oldu az birsey.Atsammi devam mı etsem diye düşünürken yanık kokusu almayinca devam ettim.İlk defa kivamli bir reçel çıktı ortaya.Simdi incirdede önce şekeri koydum biraz renk değişmeden kavurdum.Buda aynı sonucu verdi.Bu bir tesadüfmü yoksa gercekte varmı böyle bir şey...Reçel ustaları bu konuda ne söylerler acaba...Nixienoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2795422721500207122.post-78346226274676278222012-06-21T14:58:42.222+03:002012-06-21T14:58:42.222+03:00Merhabalar...Tarifi denedim ama sıcakken bakabildi...Merhabalar...Tarifi denedim ama sıcakken bakabildim tadına fena değil.Yalniz üçte bir ölçülerle denedim malzeme ziyan olmasın diye.Suyu nerdeyse yok denecek kadar az.Bunu kendi tercihimize göre su- şeker oranını artırarak çogaltayimmi yoksa hiç dokunmayayım mı bilemedim.Düsünuyorumda yolun kenarında büyüyen meyvadan bile reçel yapıyoruz.Ben degerlendirince çok mutlu oluyorum.çok teşekkür ederim tarif için...Nixienoreply@blogger.com