Türkiye'nin en büyük mutfak kütüphanesini kuruyoruz.




TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MUTFAK KÜTÜPHANESİ PROJESİ İÇİN KATKILARINIZI BEKLİYORUZ. MENGEN ANADOLU AŞCILIK MESLEK LISESI MUTFAK KÜTÜPHANESINE BAGIŞ KAMPANYASI



Türkiye'de yine bir ilke imza atıyoruz.
Türkiye'nin en büyük mutfak kütüphanesini kuruyoruz.

Her geçen gün devlet ve özel sektör desteğiyle imkanlarını artırdığımız, kalite çıtasını sürekli yükselttiğimiz okulumuz için yeni projeler için start verdik.

Projemiz Nedir?
Şu anda Türk Mutfak Kültürüne köklü katkılar sağlayacak dev bir projeye imza atıyoruz. Türkiye’nin en büyük mutfak kütüphanesini kuruyoruz. Osmanlı ve Türk mutfağından eserler başta olmak üzere Dünya mutfaklarını da kapsayabilecek bir kütüphane için kolları sıvadık.

Hedefimiz odur ki, bir gün gelecek Türkiye’de mutfak sanatları, gastronomi ve yemek kültürü adına yapılabilecek araştırmalar için kütüphanemiz birinci derecede kaynak olacak, ciddi çalışmalar için birinci derecede adres teşkil edecektir.

Neler yapılacak?
Kütüphanemizi oluşturacak eserlere bir müze eseri nazarıyla bakacak ve onları sonraki nesillere titizlikle bırakmak çabasında olacağız. Mutfak Kütüphanesine ait kitaplar bağışçı ismiyle birlikte kayıt altına alınacaktır.

Mutfak Kütüphanesi için özel bir ortam tahsis edilecek ve bu ortamdan faydalanmak isteyenler için hassas ölçüler geliştirilecektir.

Ne istiyoruz?
Bu anlamda, özveriyle çalıştığımız projemize desteklerinizi bekliyoruz. Yemek ve mutfak kültürünü yaşatmak ve geliştirmek adına her türlü yazılı ve görsel eser, kütüphanemizde bağışçılarının ismi ile beraber kayıt altına alınacaktır.

İster kitaplarınızdan bağışlayın, isterseniz satın almak ve bağışlamak üzere bizden liste talep edin

Sizleri bekliyoruz;
Telif kitabı olan bilim adamlarımız ve şeflerimiz,
Yayınevleri,
Aşçılık derneklerimiz,
Mezunlarımız, öğrencierimiz, velilerimiz,
imkanı olan herkesi bu projeye destek olmaya bekliyoruz.

[Kalbiniz bizimle atmaya devam etsin.]



İrtibat için:
Harun KUTAN (Müdür Yardımcısı)
harun.kutan@hotmail.com
okul tel: 0374-356 13 25
fax : 0374-356 13 92

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Balım harika bir proje eminim çok iyi
yerlere gelecektir.Çorbada tuzumuz bulunursa ne mutlu bizler.Seni çokkkk
seviyor ve kocaman öpüyorum...
Pembe Tatlar dedi ki…
Ailenle beraber geçireceğin mutlu bir yıl diliyorum...
La Madame Chapeau dedi ki…
Adaş merhaba :) Eski yazılarımdan birini okurken, yazıya bıraktığın yorumu gördüm. Uzun zamandır da uğramadığımı farkettim.

Bu ne kadar güzel bir çalışma! Yemek sosyolojisi üzerine tezimi hazırlamaya başladığımda, kaynak sorunsalı kapı gibi önüme dikilmişti. Gerçi kültürel çalışmalar azımsanacak sayıda değil; ama bunu toplumbilimle birleştiren çalışma hanidiyse yok(tu). Umarım kültürel temelli yayınların yanında, bilimsel mutfak çalışmaları da birikir kütüphanede :)

Çok isabetli bir çalışma olmuş, tebrik ederim.

Sevgiler,
Banu

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi